Kirsikankukkaoksat maljakossa, Edustalla Geisha-karkkeja kulhossa.

Terve elämä -messut Lahdessa 28.-29.3.2009

Yhdistyksellämme oli messuosasto Lahdessa TerveElämä messuilla. Messujen teema oli liikunta, hyvinvointi, muoti ja kauneus. Messuvieraita oli yhteensä lähes 8000. 

Osastomme oli hoitomaailmassa, jossa esiteltiin useita erilaisia hoitoja. Alun perin osastollamme oli yksi tuolihoitopaikka mutta onneksemme hoitomaailmassa oli tyhjä messuosasto, jota tarjottiin meille käyttöön. Niinpä käytössämme oli lähes koko messujen ajan kolme tuolihoitopistettä. Ja hyvä niin! Sillä messuvieraiden joukossa oli suuri osa sellaisia, jotka olivat ehkä joskus kuulleet sanan reiki mutta joilla ei ollut käsitystä siitä, mistä reikissä on kyse.  Meillä oli siten mahdollisuus kertoa reikistä ihan uusille ihmisille. Monet halusivat kokeilla hoitoa. Viikonlopun aikana teimmekin yhteensä noin 150 vartin mittaista näytehoitoa. Enemmänkin tulijoita olisi ollut, jos meillä olisi ollut lisää hoitopisteitä ja hoitajia.

Usein kuultu kysymys oli, että miten tuo reiki oikein toimii tai mihin reiki perustuu. Monet olivat epäuskoisia reikin toimivuudesta ja arvelivat, että ainakaan heidän kohdallaan se ei varmasti toimisi. Mutta uskaltauduttuaan kokeilemaan, he nousivat hoidon jälkeen yllättyneinä tuolista ja totesivat, että kyllähän tosiaan tuntuu ihanalta ja rentouttavalta.

Messuilla tehty näytehoito oli monille ensimmäinen kosketus reikiin. Ihmiset hämmästelivät kokemuksiaan, ihmettelivät miten hoitajan kädet olivat niin tulisen kuumat tai miten he pystyivät rentoutumaan messujen kovassa hälinässä.  

Olimme vieneet oikeaa ja asiallista tietoa reikistä uusille alueille ja ehkäpä ajan saatossa saamme sitä kautta lisää väkeä Usui Reiki Ryoho ry:n opettajien kursseille ja yhdistyksemme jäseniksi.

Haluamme tässä yhteydessä vielä kerran kiittää hoitajiamme Birgittaa, Sirpaa, Heidiä, Eijaa ja Tuulikkia, jotka jaksoivat kahden päivän ajan seistä kovalla messuhallin lattialla ja hoitaa jatkuvaa virtaa ihmisiä.

Teksti: Sanna ja Teija


Lehdistötiedote messuja varten

Usui Reiki Ryoho ry on suomalainen reikiyhdistys, joka vaalii ja opettaa perinteisen japanilaisen reikin kaikkia oppeja ja perintöä Suomessa. Yhdistys tekee toiminnallaan tunnetuksi reikin kehittäjän Mikao Usuin koko opetusta kaikkine siihen kuuluvine alueineen ja henkisine metodeineen.

Yhdistyksen tavoitteena on välittää reikin alkuperäinen osaaminen ja tieto yleiseen käyttöön.

Hoitaminen

Traditionaalinen japanilainen reiki sisältää useita kymmeniä eri lähestymistapoja ihmisten sairauksien, mielen sekä henkisen alueen ongelmien hoitamiseen. Usui Reiki Ryohon opettajat osaavat ja opettavat kaikkia näitä reikin eri  metodeita.  

Henkisyys

Alkuperäisessä reikissä ihminen nähdään elävänä henkisenä kokonaisuutena, joka kulkee kohti suurempaa ymmärrystä itsestään sekä maailmasta. Meditaatiot, henkiset harjoituskokonaisuudet ja energiaharjoitukset ovat perinteisessä reikissä tärkeä osa kasvua hoitajana ja ihmisenä.

Myötätunto

Ihmisyys ja myötätunto kaikkea elävää kohtaan ovat myös reikin harjoitustapoja. Yhdistys pyrkii kaikin tavoin toteuttamaan toiminnassaan yleisiä hyväntekeväisyyden ja auttamisen periaatteita.

Tervetuloa tutustumaan kotisivuillemme: www.usui-reiki-ryoho.fi

TerveElämä 2009 messuosasto Cc10.