Kirsikankukkaoksat maljakossa, Edustalla Geisha-karkkeja kulhossa.

Hengen ja tiedon messut Helsingissä 18.-19.10.2008

Usui Reiki Ryoho ry päätti osallistua Hengen ja Tiedon messuille sekä tehdäkseen toimintaansa tunnetuksi, että tehdäkseen reikiä tunnetuksi. Yhdistyksellämme oli oma tilava huone messutapahtuman toisessa kerroksessa erään käytävän loppupäässä. Kari ja Leena olivat ansiokkaasti muuttaneet ankeahkon luokkahuoneen valkeaseinäiseksi tilaksi, joka oli ilmavasti sermillä jaettu kahteen hoitotilaan. Hoitohuoneen sisustus ja koristelu oli japanilaistyylinen, yksinkertainen ja selkeä. Taustalla soi hiljainen taustamusiikki ja hoidot tapahtuivat hiljaisesti ja kiireettä. Tunnelma oli miellyttävän rauhallinen, mikä olikin selkeä vastakohta messujen muulle hulinalle ja huiskeelle. Kun vuoroaan odottaneita ihmisiä katseli, pystyi näkemään, miten he alkoivat virittäytyä huoneen rauhalliseen ilmapiiriin ja nauttivat odotuksen ja hoidon tuomasta rentoutumishetkestä.

Reikihoitoja tehtiin sekä ajanvarauksella (kaksi hoitovuodetta ja kaksi hoitajaa kussakin) sekä ilman ajanvarausta niin sanottuina tuolihoitoina (3-6 tuolia ja hoitajaa). Hoidot kestivät noin 15 minuuttia ja ne olivat ilmaisia. Hoitoja tehtiin tauotta yli seitsemän tunnin ajan molempina päivinä. Tilauslistat täyttyivät nopeasti ja kahden päivän aikana taisi vain 1-2 ajan varannutta jättää tulematta paikalle. Nekin hoitoajat sitten käytettiin vikkelästi, kun jonossa odottaneet huomasivat tilaisuutensa tulleen. Vaikka osastomme ei ollut mitenkään valtaväylän varressa, kiinnostuneita kävijöitä oli todella paljon. Kaiken kaikkiaan tulokset olivat hämmästyttäviä: osastollamme tehtiin kahden messupäivän aikana arviolta yli viisisataa (500) hoitoa!

Reikiin liittyvä vapaaehtoinen hyväntekeväisyys toteutui eri tavoin. Hoitajia oli osastollemme tullut pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin Keravalta, Lahdesta, Nastolasta ja jopa Kuopiosta ja Luostolta saakka. Hoitaminen oli selvästi kivaa, koska hoitajia sai jopa patistella pitämään taukoja – ja tauoilta oli sitten jo kiire päästä takaisin hoitamaan (”odottelu on tylsää”)! Reiki antaa hyvän olon hoidettavan lisäksi myös hoitajalle: sen totesivat myös ne, jotka välillä lähtivät ’esittelyhommista’ käytävältä tekemään hoitoja. Itse hoitotilanteissa oltiin joustavia ja toiveita otettiin huomioon. Hoitoon tulijat edustivat kaikkia ikäluokkia – kävipä hoidossa kokonaisia perheitäkin, pienet lapset mukaan lukien. Esimerkiksi Raila sai pienen pojan rauhoittumaan hoitamalla tätä hetken aikaa jalkapohjien kautta. Lasten herkkä tapa aistia energiaa tuli taas kerran todettua.

Hoitajat käyttivät alkuperäisiä japanilaisia tekniikoita, ja niiden tehosta kertoivat useiden hoitoa saaneiden kommentit. Ihmiset kertoivat rentoutuneensa, ja jotkut olivat saaneet helpotusta omaan oloonsa. Oli asiakkaita, jotka halusivat apua johonkin nimenomaiseen vaivaan tai kipuun ja toisaalta lepohetkestä tulivat nauttimaan myös ihmiset, joilla oli vakava sairaus. Tuli-vesitekniikka oli ahkerassa käytössä, samoin paikallisten kipujen hoitamiseen käytettävät tekniikat. Kaikille reiki tuntui tekevän hyvää, ja joillekin reikihoito oli selvästi vaikuttava kokemus. Palautteena hoidon saaneet kertoivat tunteneensa lämpöä ja pistelyä hoidettavissa paikoissa. Joillakin käsistä välittynyt lämmön tunne pysyi mukana vielä hoidon päätyttyäkin. Eräs hoidettu toivotti siunausta reikihoitajille.

Näiden kahden päivän aikana reikiin tutustui moni sellainen, joka ei aiemmin ollut edes tuntenut sanaa reiki –  ja jotkut ihastuivat niin, että ilmoittivat saman tien tutustuvansa asiaan vielä perusteellisemmin. Reiki-illoissa tulee näillä näkymin olemaan vieläkin enemmän vilskettä jatkossa. Hieno juttu, tervetuloa vain mukaan! Vinkiksi muuten jäsenistölle: reiki-iltoja toivottiin ainakin Tampereen, Jyväskylän, Oulun sekä Porvoon suuntiin.

Kiitos kiitos kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Sirpa-Liisa