Reikipäivä Nastolassa 23.1.2010

Oli kirpeän talvinen pakkasaamu, kun poimin Eijan ja Anun kyytiini Itäkeskuksen parkkipaikalta ja suuntasin auton nokan kohti Nastolaa. Matka meni nopeasti mukavassa seurassa niitä näitä höpötellessä. Saapuessamme Nastolaan, luonto tervehti meitä satumaisen kauniina. Puut olivat kääriytyneet paksuun kuuraan ja säihkyivät nousevan auringon paisteessa kuin upeat kristallit.

Kurjenpesän ovella meidät vastaan ottivat ehtoisat emännät Sanna ja Teija. Saimme lämpöisen tervetulo halauksen ja kehotuksen asettua taloksi. Kuppi kuumaa teetä ja karjalanpiirakat maistuivat makoisalle kuulumisten ohessa.

Hiljalleen alkoi väkeä saapua paikalle ja kaikki saivat yhtä lämpöisen tervetulotoivotuksen. Pian Kurjenpesän täyttikin iloinen puheensorina, kun vanhat tutut ja uudet tuttavuudet vaihtoivat kuulumisiaan. Ilmassa oli myös aavistus uteliaisuutta siitä, mitä päivä toisi tullessaan. Paikalla oli niitä, joille reiki oli jo hyvinkin tuttua, mutta myös niitä, joiden ainut kosketus reikiin oli yhdistyksemme sivut ja sieltä saatu tieto.

Kun kaikki 36 osallistujaa olivat saapuneet paikalle, toivotti Sanna meidät vielä yhteisesti tervetulleeksi ja kertoi, mitä päivä tulisi pitämään sisällään. Luvassa oli kaksi luentoa ja kaikki halukkaat saisivat myös kokeilla, miltä reikihoito tuntuisi.

Ensimmäinen luento käsitteli fengshuita. Kristiina Häkkinen kertoi meille fengshuin eri koulukunnista: Muotokoulu Luan Toussa tärkeitä ovat taloa ympäröivän maaston muodot, tontin muoto ja aurinkoisuus, kun taas Kompassikoulu LiQissa ilmansuunnat ovat tärkeitä ja työvälineenä käytetään Ba Guaa. Kertoipa Kristiina myös siitä mitä fengshui ei ole ja tämä sai toiset ”huokaisemaan helpotuksesta”, kun ikkunanlaudalla kököttävä kaktus ei olekaan paha tai aiheuta huonoa qitä.

Luennon jälkeen halukkaat saivat kokeilla reikihoitoa ja kehoamme ravittiin myös kielen mennessään vievillä kasvissosekeitolla ja mansikkajuustokakulla. Nam! Kuulemani mukaan keiton reseptiä on kyselty monen toimesta. Ehkäpä emäntämme raottavat salaista keittokirjaansa ja lisäävät ohjeen yhdistyksen sivulle, jotta pääsemme nauttimaan herkullisesta keitosta myös kotona.

Toisen luennon meille piti emäntämme Sanna Ketomäki-Juden ja se käsitteli elämäntaidon valmennusta. Kuunnellessamme tietoiskua onnellisemman elämän valmennuksesta ja täyttäessämme kukin omaa Oman Elämäni Onnenpyörä monistetta, saattoi melkein kuulla, kuinka läsnä olevien aivot raksuttivat ja pohtivat omaa elämäntilannettaan ja tyytyväisyyttä siihen. Ajatuksia herättävä luento…

Luentojen väleissä oli mukavasti aikaa vaihtaa ajatuksia ja tutustua toisiin samanhenkisiin ihmisiin. Ja kun päivä läheni loppuaan, istui mawashi rinkiin monta tyytyväistä osanottajaa. Lieneekö siitä johtuen tuntui energia tanssahtelevan osallistujien ympärillä lempeänä ja voimaa tuovana.

Päivän päättyessä suuntasi tyytyväinen kolmikko takaisin kohti Helsinkiä ja ajatuksena, ainakin allekirjoittaneella oli, että toivottavasti tapaamme pian uudelleen.

Lämpöiset kiitokset kaikille paikalla olleille ja erityiskiitokset emännillemme Sannalle ja Teijalle sekä tietysti Ritvalle hyvästä tarjoilupuolen hoitamisesta!

Talvisin terveisin Birgitta