Tyyni joenpinta, puut heijastuvat veteen

Reikipäivä Eden Billnäsissä 9.-10.6.2012

Kesäkuussa 9.-10.6.2012 (lauantai-sunnuntai) järjestetään Usui Reiki Ryoho ry:n viikonlopputapahtuma Billnäsin Edenissä.

Eden sijaitsee Mustionjoen rannalla noin 400 m Billnäsin ruukkialueesta joen samalla puolen. Pihapiirissä on tilaa lepäilyyn ja peleihin, aurinkotuoleja, keinuja, pari ruokailuryhmää, auringonotto-/ruokailuterassi joen partaalla sekä nuotiopaikka. Karjaan juna-asemalle on matkaa noin 2,5 km. Junalla Helsingistä tai Turusta pääsee Karjaalle tunnissa (intercity) tai vähän yli tunnissa (Y-juna Helsingistä). Tulemme pyydettäessä hakemaan matkustavaisia Karjaan rautatieasemalta. Helsingistä Edeniin on noin 80 km ja matkan ajaa noin tunnissa (suunta: Hanko, sitten Pohja ja sitten Billnäsin ruukin opasteita seuraten suoraan ruukkialueen ohi joen vasenta rantaa seuraten osoitteeseen Sjösängintie 23; talon seinässä lukee Eden)

Ajanviettomahdollisuuksia yhdessäolon lisäksi:

  • pyöräily ja kävely (Billnäs , Fiskars, Åminnefors)
  • melonta (3 kpl helppokäyttöisiä kajakkeja löytyy)
  • uinti (vesi on puhdasta ja laiturilta voi pulahtaa uimaan), onkiminen
  • ratsastus (Billnäsin ratsastustalli): HUOM: etukäteisvaraus välttämätön!
  • taidetta: Fiskarsissa ja Billnäsissä on taidenäyttelyitä
  • kasvit: Billnäsissä on Suomen vanhin puutarhurikoulu ja sen yhteydessä hyvä taimimyymälä.

Seuraamme liittyy Parantaja-Jussi, jonka jotkut teistä ehkä jo tuntevatkin. Tällä vanhalla herralla on hämmästyttävä auttamisen kyky ja hän on auttanut monia ihmisiä vuosien aikana mitä erilaisimmissa tilanteissa. Jussin pyyteettömyys ja hyvin mielenkiintoiset tarinat hänen omista kokemuksistaan ovat olleet mieleenpainuva elämys monelle. Jussin hoitosessiot kestävät noin tunnin ja hän veloittaa niistä 40 euroa. Hoidot varataan etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä ja Jussi tulee ainoastaan mikäli hän saa kulunsa katettua. Jussilla on pieni eläke ja hän matkustaa aika kaukaa päästäkseen Billnäsiin. Näitä hoitoja kannattaa kokeilla!

Jos joku haluaa esitellä hoitomuotoja tai tehdä lyhyempiä tai pidempiä hoitoja seurueen jäsenille, se on kyllä mahdollista. Halukkaat voivat ilmoittautua minulle. Reikihoitojahan me toki tulemme tekemään joka tapauksessa.

Saamme tehdä myös rumpumatkoja. Pertsa Käki Hollolasta on taitava rummuttaja, jonka ohjauksella on mahdollista kokea huimaavan hienoja matkoja vaikkapa iltanuotiolla. Tätäkin kokemusta suosittelen!

Majoitus

Vuodepaikkoja on kahdessa eri rakennuksessa ilman lisävuoteita yhteensä 19, lisäksi pariin huoneeseen ja oleskelutilaan mahtuu muutama varavuode. Jos joku haluaa telttailla, sekin onnistuu: tosin oma teltta kannattaa ottaa mukaan. Asuntoauto mahtuu myös pihaan tai viereiselle tontille.

Viikonloppuna majoitus on maksuton. Lakanoista ja pyyhkeistä veloitamme 10 euroa/hlö, mutta omat lakanat ja pyyhkeet voi luonnollisesti tuoda mukanaan. Pitkämatkalaiset voivat halutessaan saapua jo perjantaina. Jussi tulee luultavasti jo perjantaina Edeniin.

Ruokailu

lauantain lounas, kahvit/teet, illallinen ja sunnuntain aamiainen ja lounas maksavat yhteensä 50 euroa/hlö ja alle 12-vuotiailta 20 euroa. Pelkkä lounas tai päivällinen maksaa 12 euroa/hlö. Tarjolla on kala- ja kasvispainotteista ruokaa. Vieraspuolen keittiö on hyvin varusteltu ja vapaassa käytössä, mikä helpottaa lapsiperheen oleilua. Kahvia ja teetä voi keitellä aina kun siltä tuntuu. Alkoholijuomat kannattaa tuoda mukanaan tai ostaa vaikka Karjaalta.

Toisin sanoen ainakin noin 25 nopeinta mahtuu helposti mukaan, Jos käy niin, että Edenistä loppuu majoitustila niin Billnäsissä on ruukkialueella Patruunan majatalo, josta voi halutessaan kysyä majoitustilaa.

Majoitustilat täytetään sitä mukaa kun ilmoittautumisia tulee. Pariskunnille ja perheille pyrimme varaamaan mahdollisuuksien mukaan omia huoneita.

Ilmoittautumiset Sirpa-Liisalle.

Tervetuloa Edeniin!