Puheenjohtajan tervehdys 2015

Usui Reiki Ryoho ry:ssä on ollut tapana, että uusi puheenjohtaja kirjoittaa tervehdyksensä yhdistyksen jäsenille, joten tässä tulee minun tervehdykseni.

Ensimmäisen reikikurssini kävin tammikuussa 2008. Olin tällöin ollut jo muutaman kerran reikihoidossa ja näillä hoidoilla oli näköjään elämääni muuttava vaikutus. Tunsin alusta asti hoitomuodon minulle läheiseksi. Aikaa ja vaivaa kului ja valmistuin reikiopettajaksi toukokuussa 2010. Ensimmäisen hoidon ja opettajaksi valmistumisen väliin mahtui paljon hoitoja, keskusteluja ja oivalluksia liittyen reikiin. Oli miten oli niin aikoinaan ensimmäinen saatu hoito oli minulle hyvin merkityksellinen ja juuri siksi halusinkin tutustua lähemmin reikiin.

Olen saanut reikijärjestelmältä yhtenäisen pohjan omalle eheytymiselleni ja myös löytänyt siitä jatkuvasti uusia syvyystasoja. Järjestelmät, jotka tarjoavat mahdollisuuden itsensä kehittämiseen ja kohtaamiseen, näyttävät sisältävän vastavuoroisuuden elementin. Tämä vastavuoroisuus on kamppailulajien parissa tunnistettu ja hyvin tunnettu. Harjoittelija kokee saaneensa lajilta niin paljon, että haluaa vastavuoroisesti antaa lajille jotakin takaisin. Tämä näkyy yleensä siinä, että ensin ruvetaan apuohjaajiksi ja ohjaajiksi ja myöhemmin osallistutaan seuran ja yhteisön kehittämiseen laajemminkin omalla panoksella.

Itse tunnen saaneeni reikijärjestelmältä ja reikiyhteisöltä niin paljon, että olen alusta asti halunnut antaa sille jotakin takaisin. Tämän vuoksi olen tehnyt hoitoja, pitänyt reikikursseja, kirjoittanut artikkeleita sekä ollut yhdistyksemme hallituksessa jo muutaman vuoden ajan ja nyt todellakin ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. Ydinsanomani liittyy vastavuoroisuuteen ja siitä nousevaan yhteisöllisyyden kokemukseen, etenkin yhdistyksemme sisällä sekä yleisesti reikijärjestelmän parissa.

Marko Karilahti