Hoitojen päivä 20.9.2014

Eheys-keskus, Malmi, Helsinki

Kaikille avoin Hoitojen päivä -tapahtuma järjestetään viime vuoden tapaan Eheys-keskuksen tiloissa Malmilla.

Luvassa on erilaisia kehomieliyhteyteen ohjaavia luontaishoitoja, pientä purtavaa sekä rentoa juttuseuraa. Voit tulla paikalle milloin itsellesi parhaiten sopii, tutustua reikihoitoihin ja -hoitajiin sekä nauttia erilaisista näytehoidoista. Odotellessasi omaa hoitovuoroasi voit istahtaa tarjoiluiden äärelle ja seurustella vapaasti vanhojen tuttujen sekä uusien tulokkaiden kanssa. Etukäteisvarauksia ei tarvita, joten kannattaa tulla hyvissä ajon paikalle varmistaakseen oman hoitoajan. Lisätiedot: Ninalta tai Eijalta.

Päivän aikana voit tutustua seuraaviin hoitoihin:

Reiki, yhdistyksen hoitajat

Akupunktio, Ilkka Westman
Terapiahuone Harmonia

Niska-hartiahieronta, Janne Tiukkanen

Seitai-shiatsu, Hanna Kaivola

Äänimaljahieronta, Sirpa Kauppinen
Medi Sound

Tok Sen, Jörg Fahlenkamp

Hoitojen kesto 15 – 20 min / hoito

Tapahtuma on maksuton.
Lämpimästi tervetuloa!


Hoitokuvaukset:
Reiki

Reiki on lempeä ja rauhoittava hoitomuoto, jossa hoidettava saa mahdollisuuden tankata energiaa, hoidattaa kipujaan tai muuten vain nauttia syvästä rentouden tilasta lempeissä ja eheyttävissä energioissa. Reikihoito tehdään hoidettavan vaatteen päältä hoitajan pitäessä käsiään kosketuksessa hoidettavan vartalon eri kohdissa. Energia, joka kulkee hoitajan käsien kautta, aktivoi hoidettavan kehon ja mielen luonnolliseen paranemisprosessiin. Hoito sopii jokaiselle, joka kaipaa hetken pysähdystä arkeen. Hoitojen pv:n näytehoidot tehdään istuen.

Akupunktio/Ilkka Westman

Vaivaako stressi, unettomuus, päänsärky, suolisto-ongelmat, niska- tai hartiakivut? Lyhyessä näytehoidossa saat apuja akuuteimpaan hätään. Tässä perinteisessä kiinalaisessa hoitomuodossa käytetään hyvin ohuita neuloja, jotka laitetaan paljaalle iholle ns. meridiaaneilla sijaitseviin akupunktiopisteisiin avaamaan kehon tukoksia ja tasapainottamaan sen energioita. Nopeasti paikalleen asetettu neula ei satu.

Niska-hartiahieronta/Janne Tiukkanen

Tuntuuko niskasi ja hartiasi jäykältä, jumittaako, jomottaako? Ota hetki aikaa itsellesi ja nauti rentouttavasta niska-hartiakäsittelystä ja hoitavista käsistä. Hoidossa käydään lyhyesti läpi niskan ja hartioiden lihasryhmiä ja irrotellaan niiden jännityksiä ja kipupaikkoja. Hoito tehdään perinteiseen tapaan paljaalle iholle öljyjä käyttäen. Asiakas makaa hoitopöydällä rennosti maaten.

Seitai-shiatsu/Hanna Kaivola

Shiatsu on noin 1000 vuotta vanha japanilainen hoitomuoto, joka pohjautuu kiinalaiseen akupainantaan ja meridiaanioppiin. Seitai-shiatsu on lempeä koko kehon hoitomuoto, jonka avulla avataan kehon energiaratoja peukalo- ja kämmenpainalluksin sekä venytyksin ja hieronnalla. Kun energia saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi pystyen itse korjaamaan siinä ilmeneviä häiriötiloja, kuten ruoansulatusvaivoja, unettomuutta jne. Hoito tapahtuu makuultaan hoitopatjan päällä omissa mahdollisimman joustavissa vaatteissa.

Tok Sen/Jörg Fahlenkamp

Tok Sen on n. 5000 v. vanha perinteinen thaimaalainen hoitomuoto, jota alun perin käytettiin etupäässä selän, hartioiden ja raajojen hoitamiseen. Tok Sen -hoidossa käytetään puisia työkaluja, joiden avulla kehoon lähetetään parantavaa värähtelyä, joka vapauttaa lihaksissa ja jänteissä olevia jännityksiä ja tukoksia. Tok Sen tarkoittaa thaikielellä ”energialinjojen sulattamista”. Nykyisin Tok Seniä käytetään myös vatsan ja rintakehän alueella, jolloin hoidolla on erityisesti tunnetiloja tasapainottava vaikutus.

Äänimaljahieronta/Sirpa Kauppinen

Äänimaljahieronnassa saat antautua hoivaavien värähtelyjen syleilyyn. Äänimaljahieronta on hyvin erityinen kokemus, jonka aikana maljat soivat keholla ja niiden värähtely ulottuu syvälle solutasolle asti. Hoidossa keho ja mieli rentoutuvat ja rauhoittuvat. Aika ja paikka menettävät merkityksensä äänen ja värähtelyn luodessa avaruutta ja tilaa koko olemukselle.