Astrologinen aikavalmennus Maarit Laurennon johdolla 12.3.2016

Tulevaisuusvalmennus-workshop Eheys-keskuksessa Helsingin Malmilla

Reikiyhdistyksen kolmas jäsenpäivä järjestettiin Helsingissä Malmilla, Eheyskeskuksessa, viidentoista yhdistyksen jäsenen voimin. Saimme vierailevaksi luennoitsijaksi astrologi Maarit Laurennon, jolla on vuodesta 1997 asti ollut Astro Bar –niminen yritys Helsingissä. Tämän lisäksi hänellä on miehensä kanssa Somerolla Huvila Härkä, jossa toimii horoskooppipuisto ja kesäkahvila. Tänään hänen aiheensa oli astrologinen tulevaisuusvalmennus, konsepti, jonka hän on itse kehittänyt ikäkausiajattelun sekä kunkin oman, henkilökohtaisen elämän vaiheiden perusteella.

Maarit aloitti luentonsa kannustamalla kaikkia katsomaan illalla taivaalle, jossa leijonan tähtikuvio juuri nyt erottuu voimakkaana. Sen lisäksi hän kertoi meille lyhyesti länsimaisen astrologian historiasta; siitä, kuinka se kehittyi Mesopotamiassa ja eli kultakausiaan Kreikassa noin vuosina 280 eaa-500 sekä Firenzessä 1400-luvulla. Valistuksen aikana astrologia jäi tieteellisen maailmankuvan jalkoihin herätäkseen uuteen kukoistukseen Britanniassa elokuussa 1930. Tuolloin kuningashuoneeseen syntyi uusi prinsessa, Margaret, ja London Daily Express julkaisi juhlan kunniaksi hänen syntymäkarttansa. Lukijat innostuivat horoskoopista ja halusivat lisää. Pari vuotta myöhemmin People –lehti USA:ssa aloitti säännöllisten horoskooppien julkaisemisen, ja sittemmin horoskoopeista onkin tullut aikakauslehtien vakiosisältöä.

Maaritin näkemyksen mukaan astrologialla on ennustamista mielekkäämpiä tehtäviä. Astrologia tarjoaa näkökulman kokemukselliseen aikaan: se on kokoelma eräänlaisia kellon viisareita, syklejä, jotka toistuvat ja joita analysoimalla ihminen voi paremmin ymmärtää itseään tai mitä vain tutkittavaa kohdetta. Astrologiaa voi nimittäin soveltaa vaikkapa yrityksen, valtion tai ihmissuhteen tutkimiseen. Se auttaa ymmärtämään sitä, miksi ihmiset kokevat ajan niin eri tavoin. Tämän seikan ymmärtäminen teki Maaritista astrologin, ja se on ollut punaisena lankana hänen kehittäessään astrologisia menetelmiä.

Maarit oli laatinut jokaiselle osallistujalle syntymäkartan, josta yhdessä etsimme nousevat merkkimme ja kuulimme kunkin merkin edustajalle tyypillisestä ensivaikutelmasta: siinä missä rapu ottaa uudet ihmiset ja tilanteet vastaan lämpimän kotoisasti, vaa’alle tyyli on kaikki kaikessa ja neitsyt ilmentää pragmaattista asiantuntijuutta.

Maaritin luonnehdinnat olivat eläväisiä ja humoristisia mutta sen verran napakoita, että asioita oli selvästi tullut käytyä läpi jonkin verran. Tämähän on sitä astrologian peruskauraa, jota olimme osanneet odottaa.

Sen sijaan seuraavat vaiheet olivatkin sitten vähän yllättävämpiä. Maarit esitteli meille kehittämänsä mallin, ideoiden sukupolvikaaren, jonka mukaan jokaisen ihmisen elämä etenee 30 vuoden sykleissä. Nämä syklit eivät kuitenkaan ala kronologisen iän mukaisesti esimerkiksi syntymässä, vaan koska tahansa vauvaiän ja kolmen kympin kynnyksen välillä. Kukin sykli etenee A:sta B:hen ja lopulta C:hen siten, että välimatka voidaan jakaa noin 7,5 vuoden jaksoihin. Syklin alussa on tärkeää kerätä resursseja, investoida, unelmoida ja ylipäätään elää ”nuoruusasenteella”. Tätä vaihetta seuraa ”kouluun meno”, kuten Maarit jaksoa nimitti: vaihe, jossa ryhdytään toteuttamaan aikaisemman jakson aikana alkuun saatettuja asioita. Noin 15 vuoden kohdalla alkavat näyttöjen vuodet, eräänlainen aikuisuusaika, jolloin aikaisemmin opittu pääsee kukoistamaan. C-vaihetta lähestyttäessä alkaa olla aika valita helmet, pitää niistä kiinni, siivota ja jättää taakse asiat, jotka eivät enää ole oleellisia. 30 vuoden syklin saavuttaessa huippunsa on aika aloittaa uudestaan A:sta, entistä viisaampana ja uudella nuoruusasenteella.

Maarit oli jakanut osallistujat ryhmiin sen perusteella mihin vaiheeseen kukin kuului astrologisen karttansa perusteella kertomatta kuitenkaan heti meille tulkintaansa. Hetken työskentelimme ihan itseksemme miettimällä elämämme tärkeimpiä käännekohtia: vuosia, jolloin olimme mielestämme ottaneet uuden suunnan tai jotka muuten vain tuntuivat meistä merkittäviltä. Sitten olikin aika istahtaa alas ryhmän kanssa ja miettiä hetki, minkä syklin harjalla kukin koki matkaavansa. Aika epäuskoisen vaikuttuneita ilmeitä ja kommentteja koettiin, kun ihmiset oivalsivat asioiden loksahtelevan paikoilleen: Ai niin, tuossahan syntyi ensimmäinen lapseni tai ai niin, noinhan se elämä muuttui uuden työpakan, ihmissuhteen päättymisen tai rakastumisen myötä.

Päivän toista ryhmäharjoitusta varten osallistujat jaettiin taas uusiin ryhmiin, ja tällä kertaa kukin sai selvittää millä strategialla omaa sukupolvikaaren kohtaansa kannattaisi lähestyä juuri nyt. Yhdelle ryhmälle suositeltiin muutosta, uudistusta ja totaalisia täyskäännöksiä, kun taas toiselle oli ajankohtaisempaa tarkastella turhaumia, pysähtymistä ja valintoja. Kolmannen ryhmän ohje oli yksinkertaisesti Carpe Diem, eli nyt pitäisi vain osata tarttua hetkeen epäröimättä ja liikaa miettimättä.

Maaritin esityksen jälkeen nautimme vielä keittoa ja kahvittelimme sekä hörpimme teetä. Innokkaimmat olivat jo järjestämässä kesäretkeä Huvila Härkään Somerolle. Kaiken kaikkiaan jatkoimme kukin suuntiimme hiukan tietoisempina siitä, mihin oman astrologisen kellomme viisarit osoittavat. Ei yhtään hullumpi anti lauantaipäivälle mielestäni.

Tavataan taas ensi vuonna ”Henkisen huollon päivillä”.

Teksti: Kaisu Sutinen, Kuvat: Nina Näränen/Eeva-Maria Varpio