Boonenkai 20.1.2024

Boonenkai – perinteinen vuoden loppumisen juhla, kotikonnun kielellä ”myöhäinen pikkujoulu” – vietettiin viihtyisässä ravintola Zinkellerissä, Helsingin Kruununhaassa, 20.1.2024. Kahdenkymmenen kahden Reikiyhdistyksemme jäsenen voimin viritettiin hauska ja lämmin tunnelma. Perinteisten saksalaisten herkullisten ruokien ja juomien äärellä oli helppoa vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen ja uusien reikiläisten kanssa.

Ja voi sitä naurun määrää – illan aikana tuli treenattua naurulihaksia oikein antautumuksella! Nauru aaltoili pöydästä toiseen koko illan aikana ja ilmapiiri oli rento ja kevyt.

Vanha tapa jättää kaikki menneen vuoden tapahtumat taakse, on viisas tapa aloittaa uuden elämän luomista tyhjälta listalta. Tila kaikelle uudelle, mitä voisi tulla elämäämme uutena vuotena, oli raivattu ja vapautettu illan osallistujien yhteisvoimin heti juhlan alussa. Jokainen toivoi vuorotellen ääneen jotakin erityistä ja tärkeätä itselle ja muille: uskallusta kohdata erilaisia asioita, rohkeutta sanoa ääneen mitä ajattelee, toteuttaa ideat lykkäämättä niitä tuonnemmaksi, kokea elämää – sen iloa ja viisautta.

Yhteisössä jaetuilla ajatuksilla on voimaa! Ja energia menee ihmisten ajatusten perässä, kirjaimellisesti toteuttamalla niitä.

Tällä erää Boonenkai-juhlamme muistutti spontaania yhteisöllistä tapahtumaa,
”työpajaa”, jota kukaan meistä ei ohjannutkaan. Kun elämänenergialle antaa mahdollisuuden virrata esteittä, se voi antaa meille ainutlaatuisen lahjan takaisin, luomalla meissä ja välillämme yhteiskuuluvuuden ja yhteyden kokemuksen! Se vain tapahtui illan aikana – ilo, yhdessäolo ja kiitollisuus…Elämä tapahtui meille…annetaan sen tapahtua vastaisuudessakin koko käsillä olevan vuoden 2024 aikana!

Kirjoittaja: Irina