Kirsikankukkaoksat maljakossa, Edustalla Geisha-karkkeja kulhossa.

Vapaa-ajan messut Porvoossa 3.-4.10.2009

Olimme Porvoon vapaa-ajan messuilla Aurorahallissa lauantaina seitsemän ja sunnuntaina viiden hoitajan voimin tekemässä yhdistystämme ja minua tunnetuksi Porvoossa. Kahden päivän aikana hoidimme yhteensä noin 130 henkilöä (mikä tekee yli 3% kaikista messuvieraista). Itse toimin enemmänkin osastomme puhemiehenä ja ‘sisäänheittäjänä’. Tai oikeastaan Kari hoiti ‘sisään heiton’ jo sisäänkäynnin luona, kun hän huomasi jakaa ihmisille mainoksia ilmaisesta reikihoidosta osastollamme. Tämä taktiikka toimi vielä lauantaina hyvin, mutta muiden huomattua toimintamme, olikin jo sunnuntaina sisäänkäynnin luona ‘turkkilainen kujanjuoksu’ kun jonossa oli muitakin messuesittelijöitä jakamassa mainoksiaan.

Henki oli koko viikonlopun ajan hyvä ja itse pääosin puhepuolen hoitajana ihailin yhdistyksemme jäsenten heittäytymistä koko sydämellään messuvieraiden hoitamiseen. Osastollamme oli ajoittain ruuhkaakin, mikä antoi minulle mahdollisuuden keskustella vieraiden kanssa reikistä sekä vastailla heidän kysymyksiinsä.

Palaute näytehoidoista oli erittäin myönteistä. Ihmiset kävivät lähtiessään jopa kiittämässä sisäänkäynnin luona mainoksiamme jakavaa Karia. Eräskin rouva kertoi näkönsä parantuneen(?) Moni tuli myös näytehoidossa käyneen ystävän kehotteesta itse kokemaan hoidon vaikutuksia.

Messuosasto, jossa tehdään reikihoitoa istuen

Oli ilo nähdä, miten ihmiset olivat aidon kiinnostuneita reikistä ja siitä miten se toimii.

Hoidettavat voisi jakaa kolmeen ryhmään:

  1. niihin, jotka eivät ikinä olleet kuulleetkaan reikistä, mutta halusivat mielenkiinnosta kokeilla sitä
  2. niihin, jotka tiesivät mitä reiki on, mutta eivät olleet kokeilleet sitä
  3. niihin, jotka olivat joskus jo olleet reikihoidossa.

Valtaosa hoidettavistamme kuului kuitenkin ensimmäiseen ryhmään. Nämä messut olivat heille oiva tilaisuus saada oma, ensimmäinen kokemus reikistä.

Lämpimät kiitokset Karille, Railalle, Pirkolle, Heidille, Eijalle, Birgitalle ja Leenalle.

Syysterveisin, Marko Karilahti