Kirsikankukkaoksat maljakossa, Edustalla Geisha-karkkeja kulhossa.

Tietoinen valinta -messut Järvenpäässä 11.-12.9.2010

Alkuperäiseen japanilaiseen reikiin kuuluu olennaisena osana hyväntekeväisyys. Eräs yhdistyksemme tapa tehdä hyväntekeväisyyttä on antaa ilmaisia näytehoitoja messuilla niin, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus kokeilla reikihoitoa.

Tällä kertaa olimme uuden uutukaisilla Tietoinen valinta -messuilla Järvenpäässä. Lauantaina hoitoja antoivat Anu, Eija, Leena, Mikael sekä allekirjoittanut. Sunnuntaina paikalle saapuivat lisäksi Minna ja Nitta.

Teimme näinä kahtena päivänä reilut 70 reikihoitoa. Luonamme kävi ihmisiä, jotka kuulivat ensimmäistä kertaa sanan reiki, mutta myöskin reikiin jo aiemmin tutustuneita. Vierailijoita kiinnosti alkuperäinen japanilainen reiki ja yhdistyksemme ideologia. Ajatustamme alkuperäisen reikin viemisestä eteenpäin mahdollisimman puhtaana pidettiin erittäin hyvänä asiana.

Ihmiset olivat hoidon saatuaan tyytyväisiä ja hyväntuulisen oloisia. Toiset näytteilleasettajat kertoivat eräälle hoitajistamme, kuinka asiakkaat olivat kehuneet kovasti hoitojamme ja sen jälkeistä oloa. Ja tulipa eräs asiakas sunnuntaina kertomaan, kuinka hän oli ollut kokeilemassa reikiä lauantaina ja hänellä oli ollut erittäin hyvä olo koko lauantai-illan. Ihan kuin olisi pumpulissa leijaillut, hän totesi. Toinen taas kertoi käyneensä reiki I -kurssin, mutta hoitamisen jääneen aikaa myöten. Nyt saatuaan hoidon messuilla, hän alkoi miettiä, jospa kaivaisi unohduksissa olleen taidon taasen käyttöönsä.

Molemmat messupäivät sujuivat mukavan leppoisassa tunnelmassa. Keskustelut, niin asiakkaiden kanssa, kuin hoitajienkin kesken olivat antoisia. Haluankin kiittää kaikkia mukana olleita ja toivon näkeväni teitä myös seuraavilla messuilla, missä ne sitten lienevätkään 🙂

Valoa syksyyn,

Teksti: Birgitta