Tyyni joenpinta, puut heijastuvat veteen

Reikiviikonloppu Billnäsin kauniissa ruukkimiljöössä 11.-12.6.2011

Kesäkuussa 11.-12.6.2011 (lauantai-sunnuntai) järjestetään Usui Reiki Ryoho ry:n viikonlopputapahtuma Billnäsin Edenissä.

Yöpyminen onnistuu joko päärakennuksessa (10-12 hlöä ja lisäksi patjoja lattialle tarvittaessa). Mikäli piharakennuksen remontti valmistuu ajoissa (=tavoite), sinne voidaan majoittaa vielä 14-16 henkilöä lisää. Jos joku haluaa telttailla, sekin onnistuu: tosin oma teltta kannattaa ottaa mukaan.

Eden sijaitsee Mustionjoen rannalla noin 400 m Billnäsin ruukkialueesta. Pihapiirissä on tilaa lepäilyyn ja peleihin, aurinkotuoleja, keinuja, pari ruokailuryhmää, auringonotto-/ruokailuterassi joen partaalla sekä nuotiopaikka. Karjaalle on matkaa noin 2 km. Junalla Helsingistä Karjaalle pääsee tunnissa (intercity) tai vähän yli tunnissa (Y-juna). Tulemme pyydettäessä hakemaan matkustavaisia Karjaan rautatieasemalta. Helsingistä Edeniin on noin 85 km ja matkan ajaa noin tunnissa (suunta: Hanko, sitten Pohja ja sitten Billnäsin ruukin opasteita seuraten suoraan ruukkialueen ohi joen vasenta rantaa seuraten osoitteeseen Sjösängintie 23; talon seinässä lukee Eden)

Ajanviettomahdollisuuksia yhdessäolon lisäksi:

  • pyöräily ja kävely (Billnäsissäkin on katseltavaa, lisäksi Åminnefors on parin km päässä ja Fiskars noin 10 km päässä)
  • melonta (3 kpl helppokäyttöisiä kajakkeja löytyy)
  • uinti (vesi on puhdasta ja laiturilta voi pulahtaa uimaan)
  • onkiminen
  • ratsastus (joen toisella puolella on Billnäsin ratsastustalli): etukäteisilmoittautuminen välttämätön!
  • taidetta: Fiskarsissa on kesäisin ainakin pari eri taidenäyttelyä sekä pysyviä näyttelyitä liikkeissä, Billnäsissä (ainakin viime kesänä koko kesän) Gallerie Forsblomin taidenäyttely
  • kasvit: Billnäsissä on Suomen vanhin puutarhurikoulu ja sen yhteydessä hyvä taimimyymälä
  • ravintolat: Billnäsissä Puutarharavintola ja Patruunan majatalo, Karjaalla useita ravintoloita, Nordcenterin golfkerhon ravintola noin 4 km päässä, Fiskarsissa Kuparipannu

Jos kiinnostusta löytyy, pidetään lyhyt luento ravinnon vaikutuksista terveyteen funktionaalisen lääketieteen kannalta katsottuna. Muukin lyhyehkö luennointi tmv on mahdollista järjestää.

Majoitus

Viikonloppuna majoitus on maksuton. Lakanoista ja pyyhkeistä veloitamme 10 euroa/hlö, mutta omat lakanat ja pyyhkeet voi luonnollisesti tuoda mukanaan. Pitkämatkalaiset voivat halutessaan saapua jo perjantaina.

Ruokailu

lauantaina lounas, kahvit/teet, illallinen ja sunnuntaina aamiainen ja lounas maksavat yhteensä 40 euroa/hlö ja alle 12-vuotiailta 20 euroa (eli 3 pääateriaa, iltapala, aamiainen ja rajoituksetta kahvia/teetä). Tarjolla on lähiruokaa: vihanneksia, juureksia, kasviksia, kalaa ja lihaa etupäässä paikallisilta tuottajilta. Vieraspuolen keittiö on hyvin varusteltu ja kaikkien käytössä. Kahvia ja teetä voi keitellä aina kun siltä tuntuu. Alkoholijuomat kannattaa tuoda mukanaan tai ostaa esimerkiksi Karjaalta.

Toisin sanoen ainakin noin 20 nopeinta mahtuu mukaan, remonttiaikataulun pitäessä vieläkin enemmän. Jos käy niin, että Edenistä loppuu majoitustila niin Billnäsissä on ruukkialueella Patruunan majatalo, josta voi halutessaan kysyä majoitustilaa. Informoimme kuitenkin remontin kehittymisestä kevään kuluessa.

Ilmoittautumiset Sirpa-Liisalle.

Tervetuloa Edeniin!