Hoitojen päivä 21.9.2013

Eheys-keskus, Helsinki

Luvassa on erilaisia koko kehoa, mieltä ja sielua helliviä hoitoja, pientä purtavaa sekä rentoa juttuseuraa. Voit tulla paikalle, milloin itsellesi parhaiten sopii ja tutustua erilaisiin energia- ja luontaishoitoihin. Odotellessasi omaa hoitovuoroasi voit nauttia tarjoiluista ja seurustella vapaasti vanhojen tuttujen sekä uusien tulokkaiden kanssa. Etukäteisvarauksia ei tarvita, joten kannattaa tulla hyvissä ajon paikalle varmistaaksesi oman hoitoaikasi. Lisätiedot Ninalta ja Eijalta.

Voit nauttia päivän aikana seuraavista hoidoista:

  • Reiki, yhdistyksen hoitajat
  • Akupunktio, Ilkka Westman, www.terapiahuoneharmonia.fi
  • Aromaterapia, Leena Kuutti, www.solania.fi
  • Hermoratahieronta, Pekka Pietiläinen        
  • Shiatsu, Marko Karilahti                                
  • Vyöhyketerapia, Heidi Ihanamäki                

Hoitojen kesto 15 min/hoito

Hinta            Tapahtuma on ilmainen.

Lämpimästi tervetuloa!


Hoitokuvaukset

Reiki

Reiki on lempeä ja hyvin rauhoittava hoitomuoto, jossa hoidettava saa mahdollisuuden tankata energiaa, hoidattaa kipujaan tai muuten vain nauttia syvästä rentouden tilasta lempeissä ja eheyttävissä energioissa. Hoito sopii jokaiselle, joka kaipaa hetken pysähdystä arkeen. Hoitojen pv:n näytehoidot tehdään istuen.

Akupunktio

Perinteinen kiinalainen akupunktio on neuloilla tehtävä hoito, joka auttaa mm. erilaisiin kiputiloihin, tulehdussairauksiin ja esimerkiksi päänsärkyihin.

Aromaterapia

Aromaterapeuttinen selän ja hartia-alueen hieronta on kevyt, mutta silti syvästi vaikuttava rentouttava hieronta. Hoidon vaikutusta tehostaa asiakkaan tarpeisiin valittu aromaterapeuttinen öljy. Hoitomuotoa käytetään fyysisiin vaivoihin sekä esim. stressin ja alavireisyyden hoitoon.

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on koko kehon kattava hierontamenetelmä, missä yhdistyvät vanhat kiinalaiset hierontatekniikat länsimaiseen hermoston tuntemukseen.
Hieronta tapahtuu pääasiassa sormenpäillä. 15 min. kestävä esittelyhoito antaa kuvan hierontatavasta. Koko kehon hoito kestää tyypillisesti 1,5 tuntia.

Shiatsu

Shiatsu on noin 1000 vuotta vanha japanilainen hoitomuoto, joka pohjautuu kiinalaiseen akupainantaan ja meridiaanioppiin. Shiatsu on kokonaisvaltainen kehon hoitomuoto, jossa hoitaja käyttää peukaloitaan, kämmeniään ja kyynärpäitään kehon meridiaanien ja akupisteiden painamiseen. Hoidon aikana tehdään raajoille myös erilaisia venytyksiä. Shiatsuhoidossa asiakkaalla on päällään kevyt ja joustava vaatetus (esim. verryttely – tai collegeasu) ja hoito tapahtuu makuultaan hoitopatjan päällä. Shiatsun avulla on hoidettu muun muassa stressiä, unettomuutta ja ruoansulatusvaivoja.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on miellyttävä ja rentouttava hoito, jossa käsitellään jalkaterien heijastealueita eli vyöhykkeitä erilaisin ottein. Jalkaterässä on heijastealueet kehon kaikille elimille, lihaksille ja muille osa-alueille kuten hartioille, ruoansulatuselimille ja selälle. Näitä heijastealueita käsittelemällä pystytään tukemaan kehon omaa toimintaa ja tasapainottamaan elimistön toimintoja. Hoito sopii erinomaisesti esimerkiksi lihasjännitysten, päänsäryn, hormonaalisten häiriöiden ja ruoansulatusvaivojen sekä stressin hoitoon.


Usui Reiki Ryoho ry:n perinteinen Hoitojen päivä -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Eheys-keskuksen tiloissa Malmilla.

Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota kaikille reikistä kiinnostuneille mahdollisuus tutustua reikihoitoihin ja yhdistyksen hoitajiin sekä nauttia yhdistyksen jäsenten laajasta osaamisesta erilaisten luontaishoitojen parissa.

Tapahtumaan virtasi väkeä tasaisen varmasti aina Savonlinnaa myöten. Tunnelma oli rento ja leppoisa – juuri sellainen kuin hoitojen päivän energioiden soisi olevankinJ

Ihmiset nauttivat olemisesta; kokeilivat hoitoja, viipyilivät kotoisissa tunnelmissa pitopöydän antimista nauttien sekä ajatuksiaan ja kokemuksiaan vaihdellen. Kahvihuoneen puolelta kuulunut tasaisen leppoisa puheensorina soljui lempeästi rauhaisan hoitomusiikin rinnalla. Osa pääsi jopa nauttimaan Sirpan soivien maljojen soinnuistakin.

Reikihoitoja pääsi kokeilemaan on-linena Eheys-Studiossa, kun taas luontaishoidoille oli järjestetty intiimimmät tilat joko Heal1- ja Heal2-hoitohuoneissa tai Studioon rajatuissa erilisissä looseissa.

Osa kävi tankkaamassa reikin rauhoittavaa ja lempeää energiaa  tupla-annoksinakin, sillä tarjolla oli useampikin  hoitava käsipari. Hoitojen päivä oli onnistunut ja lämminhenkinen – siellä viihtyivät niin uudet kuin tutummatkin kävijät, hoitajat ja talon emännätkin.

Eheyttä ja harmoniaa sai tankata yhteensä kuuden eri hoitomuodon parissa.  Akupunktiota, aromaterapiaa, hermoratahierontaa, reikiä, shiatsua ja vyöhyketerapiaa tarjoiltiin 15-20 minuutin mittaisina näytteinä. Hoitoja tehtiinkin päivän mittaan lähes satakunta.

Palautteet olivat kiitteleviä ja oivaltaviakin; akupunktio herätti ihmisissä ihmetystä hoitomuodon energisoivasta vaikutuksesta. Hermoratahieronta avasi jumeja ja poisti särkyjä. Hoitoja toivottiin lisääkin.

Aromaterapiahoidoissa nautittiin lempeistä otteista ja aromaattisten öljyjen huumaavista tuoksuista.

Shiatsu sekä vyöhyketerapia rentouttivat kokonaisvaltaisesti.

Tulemme varmasti nauttimaan näistä päivistä jatkossakin. Käyhän kurkistamassa yhdistyksen tapahtumia sivuillamme ja piipahda Eheydessäkin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan ensi kerralla niin vanhat tutut kuin uudet uteliaatkin!

Valoisin terveisin, Nina, Eija ja Henna