Kysymyksiä reikin historiasta

Usui kasvoi ja opiskeli oman aikansa Japanin kulttuuriympäristössä. Silloin, samoin kuin nykyäänkin, Japanin pääuskonnot olivat shintolaisuus ja buddhalaisuus. Usuin hauta on Tokiossa buddhalaisella hautausmaalla. Usuin vakaumuksesta voimme päätellä jotain myös siitä, että hän ei vaatinut koskaan oppilailtaan sitoutumista mihinkään uskontoon.

Reikin nykyinen historian tietämys ei tunne kyseistä vaihetta Usuin elämässä.

Usuin kouluttamia opettajia on vahvistetusti 21. Näistä kolme oli naisia.

Usuilla oli yli 2000 reikioppilasta, sekä miehiä että naisia.

Kukaan Usuin oppilaista ei ollut hänen suora seuraajansa. Myöskään japanilaisen opetustradition valossa se ei olisi mahdollista, koska Hayashi oli Usuin kouluttamista opettajista viimeisiä.

Usein länsimaissa väitetään, että Usui löysi uudestaan hoitomuodon, joka olisi alun perin tiibettiläinen, assyrialainen tai vaikkapa muinaisten egyptiläisten perua. Länsimaissa joissakin piireissä reikiin on valitettavasti liitetty monia erilaisia myyttejä. Reiki on yksi maailman tunnetuimpia elämänvoimalla tapahtuvia hoitomuotoja. Tästä syystä Reiki-nimeä käytetään usein mitä erilaisimpien henkilökohtaisten näkemysten pönkittämiseen ja eteenpäin viemiseen tai jopa puhtaasti kaupallisessa tarkoituksessa. Japanissa on reikin syntymävuosista alkaen ollut hyvin selkeänä ja hyvin dokumentoituna tieto, että reiki on Usuin henkilökohtaisesti itse kehittämä auttamisen ja henkisen kehityksen menetelmä.

 

» Yleistä » Hoitaminen

Takaisin sivun alkuun